
Mon Bouillon
Mon Bouillon
Drinkbouillons zijn al bekend in de Angelsaksische landen en duiken sinds kort ook op in de Belgische winkelrekken. Ze zijn vooral geliefd bij een publiek dat veel aandacht heeft voor gezondheid. Antoinette Godin, oprichtster van Mon Bouillon, is een van de drijvende krachten achter die trend.
In België is het niet zo gebruikelijk om zomaar een kommetje bouillon te drinken. Die gewoonte is sinds enkele jaren wel ruimer verspreid in Australië en de Verenigde Staten, vooral bij mensen die bekommerd zijn om hun welzijn of die regelmatig sporten. Drinkbouillon is voedzaam en rijk aan eiwitten en lijkt nu ook in België aan een opmars begonnen te zijn. Het gaat dan om merken als Fundo, dat te vinden is bij Rob, Brothway, dat online te koop is via eFarmz, of ook nog Mon Bouillon, dat werd gelanceerd door de Brusselse onderneemster Antoinette Godin. “Ik ben begonnen in 2019 en heb een atelier opgestart in Sint-Gillis, in Brussel. Ik had namelijk gemerkt dat die trend, die al enkele jaren bestond in de Angelsaksische landen, nog niet was opgepikt op de Belgische markt”, vertelt Godin. De laatste jaren adviseren veel artsen, voedingsdeskundigen en natuurgeneeskundigen inderdaad in gespecialiseerde magazines of via de sociale media dat bouillon drinken goed is voor de gezondheid. “Mijn klanten kopen Mon Bouillon vooral omwille van het gezondheidsaspect”, vervolgt Antoinette Godin. “Maar er zit ook een praktisch kantje aan. Zelf bouillon maken is saai. Wij nemen hier onze tijd daarvoor en we werken met producten van een goede kwaliteit. Het gebruik van Mon Bouillon blijft trouwens niet beperkt tot enkel het drinken van bouillon, want je kunt hem ook gebruiken bij het bereiden van noedels of groenten, en hij kan ook dienen als maaltijdvervanger voor wie licht wil eten of wil vasten.”
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?