- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Volgens de algemeen directeur van Ferrero voor Frankrijk zou het gezondheidsschandaal dat verband houdt met de salmonella die begin april teruggevonden werd in Kinder-producten geleid hebben tot een verlies van “40% van de omzet” gedurende de paasperiode.
Op 8 april werd Ferrero gedwongen haar fabriek in Aarlen te sluiten na tientallen gevallen van salmonella in Europa die in verband werden gebracht met Kinder-producten die in de fabriek waren gemaakt. In totaal moest meer dan 3.000 ton goederen van de markt worden gehaald... alleen al in Frankrijk, verklaarde Nicolas Neykov, CEO van de chocolademaker in Frankrijk, donderdag aan het dagblad Le Parisien. De verantwoordelijke voegde eraan toe dat het schandaal had geleid tot het verlies van "40% van de omzet" tijdens de paasperiode en een financiële impact van "tientallen miljoenen euro's" had gehad. Nicolas Neykov kondigde ook aan dat in de toekomst 50% van de gezondheidscontroles zal worden uitgevoerd door een erkend extern laboratorium. Momenteel is de voedselveiligheid gebaseerd op een systeem van interne zelfcontrole, een stand van zaken die scherp wordt bekritiseerd door de vereniging Foodwatch Frankrijk toen ze op 19 mei bij het Franse gerecht een klacht indiende tegen de Italiaanse gigant. Ferrero hoopt haar fabriek in Aarlen vanaf 13 juni te kunnen heropenen na een grondige schoonmaak van haar installaties, maar de definitieve beslissing zal door het FAVV worden genomen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?