- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Na anderhalf jaar zoeken zijn de gesprekken met de kandidaat-koper die Veritas zou overnemen, uiteindelijk stukgelopen. De Belgische keten heeft 120 winkels in ons land.
De mode- en fourniturenketen Veritas is er dus nog steeds niet in geslaagd om een nieuwe koper te vinden. De huidige eigenaars kochten de keten in 2019, toen die in het rood stond. Hun doel was om het tij te keren en daar zijn ze ook in geslaagd. In 2023 realiseerde Veritas een omzetstijging van 2%, terwijl het bedrijfsresultaat met 70% toenam. In november van datzelfdejaar besloten de eigenaars op zoek te gaan naar een nieuwe partner, of zelfs een overnemer. Volgens L'Echo zijn er vergevorderde gesprekken gevoerd met een kandidaat die zich uiteindelijk terugtrok, om een reden die op dit moment nog onbekend is. Die kandidaat zou Gilde Equity Management (GEM) zijn, aandeelhouder van een aantal bedrijven in ons land, waaronder uitzendbureau Actief Interim, duurzame verpakkingsproducent Conteyor en Innotec, specialist in spuitbussen, lijm en afdichtingsproducten. Veritas werd in 1892 opgericht door Jean-Baptiste Leestmans. De keten bleef tot 2019 in handen van de afstammelingen van de oprichter, tot hij werd overgenomen door de huidige eigenaars, de Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital, Hubo-eigenaars Erwin Van Osta en Carl Liekens en de ondernemer Walter Van Gastel. Ondertussen gaan er geruchten over nieuwe overnamegesprekken. Er is dus nog hoop. Het overnameproject wordt niet opgegeven, maar de uitkomst blijft voorlopig onzeker.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?