Ondanks het faillissement, zullen minstens twee winkels van Jacob's Conceptstore toch blijven bestaan. De twee vestigingen in Antwerpen en Kappellen gaan voortaan door het leven met de naam ‘Jacob's Conceptstore by Shana & Jo' en zullen in september hun deuren weer openen.

De Jacob's Conceptstore-saga is nog niet voorbij. Nadat het faillissement eind mei werd aangevraagd en de winkels hun deuren sloten, volgt er nu het nieuws dat er minstens twee winkels opnieuw hun deuren zullen openen. De twee onderneemsters, die volgens curator Jan Braeckmans zowel het handelsfonds als de bedrijfsnaam hebben overgenomen, zullen de twee winkels voortaan uitbaten onder de naam 'Jacob's Conceptstore by Shana & Jo'.  De winkel in Kapellen zal op 5 september zijn deuren heropenen, die in Antwerpen een dag later.  “Wij betreuren enorm wat er de voorbije maanden is gebeurd, maar hopen ten volle jullie te laten inzien dat wij enorm gemotiveerd zijn om van deze bloeiende zaak opnieuw een succes te maken”, schrijven Shana en Joanna op de Facebookpagina van de winkel.

Jacob's Conceptstore biedt een verscheidenheid aan producten, waaronder sieraden, ornamenten, geurkaarsen, wenskaarten en modeaccessoires. De winkel opereert op basis van statiegeld en biedt creatieve ondernemers en ontwerpers een etalage om hun cadeau- en decoratieproducten te verkopen, in ruil voor een commissie van 35% op de verkoop. In een paar jaar tijd is het concept uitgegroeid tot een twintigtal winkels, maar de kosten die gepaard gingen met deze snelle groei bracht het bedrijf uiteindelijk in problemen. Sindsdien zijn er klachten ingediend over wanbetalingen en uiteindelijk heeft de oprichter afgelopen mei het faillissement aangevraagd.