- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Na Londen en Brooklyn, mag ook de Franse hoofdstad zijn eerste cornflakesbar openen. Op het menu: 25 soorten industriële cornflakes geïmporteerd vanuit alle windstreken, 7 soorten melk en enkele extra’s en toppings zoals slagroom, chocolade, M&M’s, Oreo’s enzovoort.
In Londen kreeg de keten meteen de wind van voren. Manifestanten klaagden de hoge prijzen aan die de ‘Cereal Killer’ zoals ze de bar doopten, hanteert in een toch wel eerder arme buurt en beschuldigden de keten ervan dat dit zou leiden tot nog meer gentrification. In Parijs kon de keten echter in alle rust en zonder problemen openen op 17 maart.
Ver van de 130 graansoorten die de Londense collega aanbiedt, heeft Le Céréaliste in de lichtstad toch een uitgebreid aanbod van een twintigtal cornflakessoorten, allemaal afkomstig uit supermarkten. Voor een nostalgische maaltijd van uit uw kindertijd zal u gemiddeld vijf euro moeten neertellen, waar u een kom Choco Pops of Frosties met melk en topping voor in de plaats krijgt.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?